Her er nogle ekstraordinære billeder af bygninger og tilbehør som ikke kan købes.

Den ene er brobygger og den anden burde have sin egen side med eksempler på kunsten at lave modeller af forskellige bygninger i målestoksforhold til havebanen.

Det har han så endelig fået nu. Se under Æ' Kleinbahn (Her kan besøg på Æ' Kleinbahn evt. aftales)

Dette er en af flere bygninger som jeg gerne vil give en nærmere præsentation af på denne side. Blandt andet en historie om hvem og hvordan denne og andre bygninger er konstrueret. Denne model er bygget op efter en model i HO. Hvad gør man hvis lige netop den model man allermest ønsker sig kun findes i størrelse H0.  Man tager "bare" den H0 model som man godt kunne tænke sig på sin havebane. Så måler man den op på alle leder og kanter. Så regner man bare lige målestoksforholdet om til havebanestørrelse - (1:22,5) og så står man med et resultat som kan beundres på ovenstående billed. (Hov hov - du savler i dit tastatur).

 

Kører man med amerikansk forbillede - ja så skal man da også lige lave en bro der passer med det. Det er utroligt hvad man kan lave med en gammel planke og en sweizer kniv med neglefil i løbet af en lang og kold vinter. Denne konstruktion er lavet i ædelt teaktræ og sat sammen med messingskruer. Der er brugt et anseligt antal meter trælister og endnu flere skruer.

Den kan dog også holde til en europærisk model helt uden problemer.

 

 

 

TILBAGE TIL FORSIDE

TILBAGE TIL FORSIDE

Her ender broen foreløbig. Der er dog lavet en form for sikkerhed hvis det skulle ske, at en af lokoførerne skulle være uopmærksom et øjeblik. Der er lagt en stor bunke græs under, der hvor broen stopper.

Denne bro er også hjemmelavet. Støbt i flamingo. Alle sten er smeltet ind i flamingoen ved hjælp af specialfremstillede jern til en lodekolbe.

Billedet er taget 2005

Dette er den første træbro på banen. Disse 4 billeder er taget 2004. Broen har stået ude hele året. Lavet i teaktræ og messingskruer.

Med tiden kommer der noget rigtig spændende her på denne bane.

Er stort set klar men kræver en "del" forberedelse.

Copyright ® 2007 hoejbanen.dk